Sobre Spiragli

L’Assoziacione Culturale Spiragli es va fundar l’any 2010 a la ciutat d’Altamura, província de Bari (Itàlia), amb l’objectiu de defensar el patrimoni cultural i històric de la zona i, molt especialment, per a posar en comú a través de la multiculturalitat i la internacionalització dels llegats totes aquelles accions de caire cultural, històric i patrimonial.

El punt de sortida d’aquesta entitat, eix del naixement, és la presència al terme municipal d’Altamura de Cava Pontrelli, una pedrera privada i sense activitat que conté el major jaciment d’empremtes de dinosaures que es coneix. Els membres de Spiragli han lluitat des del seus inicis per aconseguir que l’espai sigui gestionat per l’administració municipal. Aquest ha estat el cavalla de batalla d’una associació cultural que ha anat creixent amb l’organització de moltes activitats i aconseguint socis a moltes ciutats de tot el territori nacional d’Itàlia.

Com s’estableix als seus estatuts fundacionals, Spiragli treballa en els àmbits culturals literaris, musicals, teatrals, cinematogràfics i altres arts, fent divulgació a través d’esdeveniments culturals, seminaris de sensibilització, congressos, debats, cursos de formació, publicacions i mitjançant altres accions. Tota l’activitat s’adreça a tots els públics i a tota la societat en general donant igualtat d’oportunitats i evitant la marginalització de cap sector.

La principal cita anual de Spiragli és Al3Mura, un esdeveniment cultural que dura tres dies i que es fa al mes de juliol reunint diferents activitats com ara representacions teatrals, concerts musicals, presentacions de llibres, lectures de poesies, exposicions de dibuix i pintura o la convocatòria del Premi de Poesia que porta el nom de l’associació i que té cada cop més concurrència de participants.