Altamura respon atentament a Smaldone

12715337_10209079501683605_2480466018500975689_nSotto la panca, l’última creació literària del poeta i escriptor Bartolomeo Smaldone, ha tingut una acollida multitudinària al Teatro Mercadante d’Altamura en la seva primera representació en format de teatre. Aquest espai cultural es va omplir el passat diumenge, 21 de febrer, d’un públic que va gaudir d’un espectacle únic amb la creació artística en directe. La lectura de les primeres filastrocche va anar a càrrec dels joves Paolo Cutecchia, Arianna Nicoletti, Lucia Pinto i Angelantonio Vulpio.

Dues actrius consolidades al món escènic, Angela de Gaetano i Rosa d’Onofrio, van posar la resta de paraules mentre l’artista Mario Pugliese, autor de les il•lustracions del llibre, dibuixava en directe. El guitarrista de jazz Dino Plasmati va composar, també en viu, la banda sonora d’aquesta grandiosa opera de Smaldone.

L’autor va recordar al públic que podien comprar el seu llibre i que la seva part de royalties anava destinada a l’organització humanitària Emergency. També va voler dedicar aquesta representació a Matteo De Marinis, el jove de 14 anys mort el passat mes d’agost del 2015 a Altamura.

La qualitat de l’obra de Bartolomeo Smaldone és innegable i la seva ciutat, Altamura, ho va entendre responent amb força a la crida. El Teatro Mercadante era ple i ja se sap que els fets manen tant com les paraules.

Author: Spiragli

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *